Over Agricon

Circular. Sustainable.Together.

De familie

Sinds 1997 zorgt Agricon voor de productie van schorsproducten. Maar Agricon is toch vooral een familiebedrijf, gesticht door de broers Guy, Luc en Jef Convens. Het uiteenlopende talent van bezieler Guy leidt al snel tot nieuwe inzichten. Naast de productie volgt er ook een goed geoliede distributie van schorsproducten.

Als grootste boomschorsproducent van Europa zetten we al snel in op de recyclage van de co-stromen die vrijkwamen tijdens het productieproces. Resultaat? De activiteiten op het terrein in Overpelt breidden snel en fors uit, met bodembedekkers bijvoorbeeld. De uitbreiding geeft Agricon een hedendaags gezicht. Een vlag waaronder onze hele organisatie wil varen richting positieve impact.

In geen tijd profileerde Agricon zich als toonaangevend bedrijf in de productie en distributie van allerlei producten van natuurlijke oorsprong. Ondertussen kunnen klanten op ons terugvallen voor het volledige plaatje: van een variëteit aan schorsproducten en potgrond, zand en siergriend, maar evengoed voor houtbrandstoffen en houtpellets tijdens de koude wintermaanden.

no alternate text specified

Doelgerichte aanpak!

Onze doelgerichte aanpak en strategische ligging blijken een perfecte match voor een verscheidenheid aan klanten. Wat ons dat opleverde? Vandaag is Agricon uitgegroeid tot een volwaardige groep met vestigingen en laadplaatsen verspreid over Europa. Europawijd worden onze producten aangeboden, en vallen hun duurzame kwaliteit en onze innovatieve ideeën voor een groenere wereld in de smaak. Het gedachtegoed van Guy hebben we ondertussen al 3 generaties meegenomen.

Duurzaamheid op de
éérste plaats

Kwaliteit

Méér dan ooit de beste kwaliteitsgarantie ...

Onze visie

Waar Agricon zich ook al sinds 1997 mee bezighoudt? Met de natuur centraal te stellen en zo te helpen om impact te maken voor een ‘groenere’ wereld.

En dat gebeurt niet alleen met natuurlijke producten of duurzame samenwerkingsverbanden. Wel door onze duurzame visie in onze bedrijfsvoering & in onze nieuwe locatie te verweven. Met het recycleren van reststromen die anders op de afvalberg eindigen bijvoorbeeld. Met de ontwikkeling van nieuwe machines & technologieën die ervoor zorgt dat we onze groene visie wereldwijd uitrollen. Zo gaan we elke duurzame uitdaging aan.

Agricon zette zijn expertise op het gebied van circulaire grondstoffen en turfvervangende potgronden op de kaart als één van de pioniers in Europa. Dat doen we allemaal door strategie, creativiteit en onze groene visie te combineren. Duurzaamheid in al haar facetten. Zo zorgen wij voor tevreden tuiniers die de omgeving vergroenen!

Gaan we daarin altijd een stapje verder? Uiteraard. Maar dat kan enkel met een team dat dezelfde familiale waarden als de familie Convens uitdraagt. Loyale zielen die zich betrokken voelen en onze visie mee bewaken in een warme werkomgeving, kom erbij!

Onze missie

Als flexibel bedrijf zetten we in op kwalitatieve producten van natuurlijke oorsprong én dat aan een correcte prijs. Van bij het begin gaat ons ervaren en zeer toegewijd team streven naar eerlijkheid, openheid, rechtvaardigheid en integriteit.

We voelen ons persoonlijk én als bedrijf verantwoordelijk voor alles wat we ondernemen. Voor elke invalshoek ligt er een duidelijke focus op een duurzame groei van onze business. Daarna investeren we in ecologische & kwalitatieve producten én in een sterk en hecht team. Maar als onafhankelijke familiale onderneming lukt ons dat alvast aardig goed.

Onze Agricon
locaties

Een bende bedrijven die de krachten bundelen: wij zijn Agricon Group. We verdelen onze producten in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en verder vanuit verschillende productiesites en logistieke laadplatformen in binnen- & buitenland.

Werken bij Agricon, dat is
pure fun

We vinden ons eigenlijk best een warme en loyale werkomgeving met een familiaal karakter. Junior, senior of stagiair: in ons familiebedrijf krijgen alle collega’s het vertrouwen dat ze verdienen. Iemand die bij ons wilt werken, moet zich ook gewoon goed voelen.

Onze werknemers vormen net zo’n wezenlijk deel van Agricon als onze pellets of boomschors. Bij ons komt u als mens op de eerste plaats: iedereen krijgt een gelijke kans. Een cijferfan, chauffeur of medewerker die een ‘rugzak’ meedraagt? Zolang we maar een vertrouwelijke connectie ervaren!